مراقبتهای بعد از ترمیم:

  •  پر کردگیهای آما لگام مدت زمانی نیاز دارند که کاملاً سفت و سخت شوند بنابراین تا ۲ ساعت بعد از تر میم چیزی خورده نشود و تا ۸ ساعت از سمت دیگر غذا خورده شود . سپس بعد از گذشت حداقل ۲۴ ساعت جهت پالیش و صاف کردن زبریها و بلندی به مطب مراجعه شود.
  • درد و حساس شدن پس از تر میم بعلت تراش و ناحیه تزریق طبیعی بوده ودر صورت ادامه بیش .از دو روز به دندانپزشک مراجعه شود
  • بهتر است پس از مصرف غذاهای رنگی نظیر چای , قهوه , شکلاتهای کاکائو دار و کشیدن سیگار بعلت آنکه ترمیمهای همرنگ یا کامپوزیت رنگها را بخود جذب می کنند و تغییر رنگ می .دهند, دهان آب کشیده شده و مسواک زده شود.
  • حساس بودن دندانها به مایعات و غذاهای سرد و گرم تا یک ماه اول طبیعی بوده و چنانچه در . این مدت از شدت آن کاسته نشد حتماً به دندانپزشک مراجعه شود.
  • دندانهای ترمیم شده مقاومت و استحکام کمتری نسبت به دندانهای طبیعی دارند بنابراین خوردن غذاهای سفت و شکننده با آن خصوصاً در تر میمهای بزرگ نظیر پسته , فندق , یخ , ته دیگ , استخوان , شکلاتهای سفت آب نبات و… مجاز نمیباشد زیرا باعث شکستن ترمیم یا . .دیواره های باقیمانده دندان میگردد
  • دندانهای ترمیم شده می توانند مجداً پوسیده شوند بنا براین ر عایت بهداشت دهان و دندان .نظیر مسواک زدن و کشیدن نخ دندان الزامیست.

شکستگی ترمیم

طول عمر ترمیم ها : برخلاف تصور عامه هر ترمیم مانند هر جسم مادی دیگر عمر محدود دارد که بین ۵ تا ۱۵ سال متغیر است هر چه پر کردگی کوچکتر و فشارهای جویدن بر آن کمتر و رعایت بهداشت توسط بیمار بهتر باشد عمر بیشتری خواهد داشت کلاً طول عمر تر میمها به دو عامل  دندانپزشک و بیمار مربوط است استفاده از مواد تر میمی مناسب , تراش و ایجاد حفره استاندارد توسط دندانپزشک و معاینه مجدد جهت پالیش و ایجاد تغییرات پس از ترمیم می تواند از شکست کوتاه مدت ترمیمها بکاهد . عدم رعایت بهداشت توسط بیمار , خوردن غذاهای سفت و شکننده , پوسیدگی مجدد در ترمیمهای قدیم بعلت درز و ترک و در مجموع بکار نبردن دستورات دندانپزشک جهت حفظ دندان از عوامل شکست ترمیمها می باشند که گاه لازمست جهت حفظ ترمیمهای .وسیع از شکستگی و عود پوسیدگی , دندانها مجددا ترمیم شده و یا با روکش پوشانده شوند.

مراقبتهای بعد از درمان ریشه دندان (عصب کشی)

  •  درد و تورم قبل و بعد از درمان ریشه طبیعی بوده که با تجویز آنتی بیوتیک و مسکن بر طرف .میگردد چنانچه برای مدتی ادامه پیدا کرد با مطب خود تماس بگیرید
  • درمان ریشه دندانها در بیش از ۹۰ % موارد با موفقیت همراه است و عدم موفقیت آن ممکنست بعلت شکستن فایل در ریشه , بیش از اندازه کوتاه یا بلند تر پر شدن ریشه , ماندن آبسه در نوک ر .یشه همر اه باشد که گاه با انجام عصب کشی مجدد و قطع ریشه قابل نگهدار ی است
  •  باید دانست با توجه به هزینه بیشتر عصب کشی , باید مراقبت بیشتر انجام گیرد زیرا : الف ـ دندان عصب کشی شده بعلت نداشتن عصب به پوسیدگی , سرما و گرما حساس نبوده و در صور ت بهداشت ضعیف براحتی پوسیده می گردد و ب ـ بعلت خارج کردن عصب و محتویات پالپ و تراش زیاد در تاج , دندان مرده همانند یک دندان زنده و محکم نبوده و باید از خوردن غذاهای سفت .و شکننده اجتناب کرد
  • چنانچه پر کردگیهای تاج بسیار وسیع باشد با قرار دادن پین داخل ریشه پر کردگی محافظت و محکم می شود و یا جهت جلوگیری از شکستگی و عود پوسیدگی دندان عصب کشی شده زیر .روکش میرود.