برای بهره گیری کاملتر از نتایح درمانی خود به نکات زیر توجه فرمائید:
- همانطور که پس از شکستگی استخوان، قطعات استخوان را بهم متصل می کنند (مثال گچ می گیرند) و به بیمار می گویند که ناحیه تحت هیچ فشاری قرار نگیرد. همین نکته اساسی را در کاشت ایمپلنت باید مراعات گردد.
- ایمپلنتهای دندانی به سه روش کاشته می شوند:
الف: ایمپلنت های دو مرحله ای:
برای حفظ ظاهر بیمار معمولا در صورت نیاز یک پروتز موقت متحرک که شبها باید از دهان خارج شود به بیمار تحویل داده می شود.ایمپلنت در استخوان فک قرار میگیرد و لثه روی آن بخیه زده می شود. لذا بعد از جراحی، ایمپلنت داخل دهان مشاهده نمی گردد. در این حالت ایمپلنت ها زیر لثه قرار دارند تا تحت هیچ نوع فشاری قرار نگیرند. پس از ۳ ماه جهت ایمپلنت های فک پایین و ۶ ماه جهت ایمپلنت های کاشته شده در فک بالا، لثه بطور محدود دوباره شکافته می شود. با قرار دادن قسمت برون فکی ایمپلنت سر ایمپلنت از لثه خارح می شود و قابل رویت است. یک الی دو ماه جهت ترمیم دوباره لثه بدور قطعه ایمپلنتی که از لثه خارج شده است نیاز می باشد. در مرحله بعدی قالبگیری جهت ساخت روکش متصل به ایمپلنت انجام می پذیرد. بطور خلاصه معمولا جهت فک پایین ۵ ماه و جهت ایمپلنتهای فک بالا ۸ ماه طول می کشد تا بتوان از ایمپلنتها بعنوان یک دندان قالب گرفت.
ب: ایمپلنت های یک مرحله ای:
پس از ۳ ماه جهت ایمپلنت های فک پایین و ۶ ماه جهت ایمپلنت های کاشته شده در فک بالا، قالبگیری جهت ساخت روکش اصلی شروع می گردد. معمولا در صورت نیاز یک پروتز موقت متحرک که شبها باید از دهان خارج شود به بیمار تحویل داده می شود.ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و قسمتی از ایمپلنت از لثه خارج است و لثه بدور ایمپلنت در همان مرحله اول جراحی بخیه زده می شود. در این روش درمانی امکان تحویل دادن یک پروتز متحرک موقت مشکل تر می شود و چون قسمت قابل رویت بوسیله پیچ به ایمپلنت متصل است، احتمال شل شدن پیچ وجود دارد.
ج: ایمپلنت هایی که بلافاصله تحت فشار قرار می گیرند Immediate Load (روش مدرن):
ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و بلافاصله یک روکش موقت پلاستیکی (آکریلی) با رنگ دندان بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. اما هنوز اتصال ایمپلنت به استخوان برقرار نگردیده و استخوان ترمیم نیافته است لذا این روکش ها جهت تامین زیبایی موقت بیمار و ترمیم زیباتر لثه ساخته می شود و تحمل فشار مضغی را ندارد. پس از ۳ ماه جهت ایمپلنت های فک پایین و ۶ ماه جهت ایمپلنت های فک بالا،بیمار نباید از غذاهای سخت استفاده نماید.
خوردن غذاهای ممنوعه از طرف دیگر دهان که جراحی نشده است توصیه نمی گرددبهداشت دهان (مسواک، نخ دندان، شستشوی آب نمک رقیق و گرم) را رعایت فرمائید.در صورت فشار زیاد روکش موقت کنده می شود یا می شکند و یا ایمپلنت به استخوان متصل نمی شود.می توان سبزیجات و میوه جات را خرد یا رنده کرد و با احتیاط مصرف نمود.
.غذاهای حاوی مواد زیر ممنوع می باشد:
- ته دیگ،
- گوشت سفت (مثال: گوساله)
- نان بربری،
- نان سنگک
- آجیل،
- آدامس
قبل از تحویل دادن پروتز نهایی غذاهای حاوی مواد زیر توصیه می گردد:
- مایعات
- سیب زمینی پخته
- تخم مرغ پخته
- برنج
- گوشت چرخ کرده
- ماکارونی،
- پاستا
- انواع ماهی
- نان نرم