اصلاح طرح لبخند

یکی از جلوه های گویا و لطیف در انسان لبخند زیبا و دلنشین اوست. زیبایی لبخند، حاصل هماهنگی و هارمونی اجزاء صورت و شکل دندان هاست.

برای اینکه لبخندی زیبا داشته باشید باید با روش های درمانی زیبایی به طراحی لبخند بیانجامید و کارهایی از قبیل روکش گذاری، کاشت دندان و جایگزین کردن دندان از دست رفته، سفید کردن، ارتودنسی و … این لبخند را اصلاح کنید .

انجام این درمان اختیاری بوده و با توجه به تمایل فرد انجام میپذیرد زیرا بجز زیباسازی دندان ها کلیه ی آسیب های دندانی اصلاح میشود و فرآیندی کلی بوده و ترمیم کاملی روی تمام دندان ها انجام میگیرد .

اصلاح طرح لبخند باید به اصلاح کردن بافت لثه ها، نمای دندان، عرض دندان، فاصله ی دندان، لب ها ایجاد شود و تمام این اجزا باید ترمیم شوند تا لبخندی زیبا را بوجود آورد و با روش های مختلف درمانی این امر انجام پذیر است.

 زیبایی امری نسبی بوده ونتیجه توازن و هماهنگی چند جانبه دندان ها تک به تک ونسبت به هم است. فرم و در واقع اندازه دندان ها نیز از این امر مستثنی نیستند.برای داشتن زیباترین لبخند باید نسبت طلایی با در نظر گرفتن محدودیت های موجود به درستی رعایت شود.(عکس golden ratio) گاهی همین تغییرات کوچک و محدود لبخندی استثنایی به شما می بخشد.

فرم یا نسبت طول و عرض دندان ها بهم

دندانپزشکان در طراحی لبخند از عدد خاصی به عنوان نسبت طلایی استفاده می کنند . این عدد که  یکی از زیبایی های دنیای ریاضی است و  از تناسب های موجود در بدن انسان گرفته شده است در برجسته ترین بناها از جمله  در اهرام مصر رعایت شده است و حاصل محاسبات دانشمندان بزرگی چون اقلیدس ، فیبوناچی …است .

خداوند بزرگترین ریاضیدان است . هرچه نسبت اعضای بدن به این عدد نزدیکتر باشد تناسب اندام بهتری برقرار شده است.فرم واندازه دندان ها نیز از این امر مستثنی نیستند. برای داشتن زیباترین لبخند باید نسبت طلایی با در نظر گرفتن محدودیت های موجود در دهان هر شخص به درستی رعایت شود .گاهی همین تغییرات کوچک و محدود ،لبخندی استثنایی به شما می بخشد .

بهم ریختگی یا نا مرتبی دندان ها

زیبایی لبخند نیازمند  تقارن و توازن چند جانبه است . بهم ریختگی دندان ها مشکل شایعی است که به درجات مختلف در بعضی از افراد دیده می شود.به جز ایجاد مشکلات زیبایی ، نا مرتب بودن دندان ها می تواند منجر به بروز مشکلات جدی تری گردد ؛ از قبیل عدم توانایی شخص در تمیز کردن دندان ها که در نهایت به بیماری های لثه و حتی از دست رفتن دندان های سالم او می انجامد یا اختلال در جویدن که می تواند تا بروز مشکلات گوارشی هم پیش برود.

استفاده از پوشش ها و روکش های زیبایی دندان

در موارد خفیف و حتی متوسط بهم ریختگی دندانی و کج و جابه جا بودن دندان، هیچ مزیتی بین انجام ارتودنسی و سایر روش های زیبایی وجود ندارد.پروسه زمان روش ارتودنسی گاهی از وقت و حوصله افراد خارج است . برخی افراد هم با توجه به شرایط اجتماعی با ظاهر متفاوت خود در حین انجام ارتودنسی مشکل دارند . در گذشته نه چندان دور در اینگونه موارد درمانی، استفاده از روکش های فلزی یا غیر فلزی توصیه می شد که بدین منظور دندان به حد نسبتا زیادی تراشیده می شد.به عبارت دیگر به خاطر ایجاد نظم در چیدمان دندان ها به ساختمان آنها آسیب جدی وارد می شد .

 

طرح درمان های امروزی بر مبنای “عدم تراش دندان” و یا نهایتا تراش مختصر در حد مینا در نظر گرفته می شوند . به علاوه با به بازار آمدن کامپوزیت ها و باندینگ های نسل ششم وهفتم که دارای فلوراید می باشند نگرانی بابت پوسیده شدن دندان ها کاملا مرتفع گردیده است

 

به عبارتی ساختار یک دست  مواد همرنگ فلورایده با دندان ها، آن ها را در برابر پوسیدگی “اگر قوی تر نسازد همانند دندان های طبیعی خواهند بود “.به علاوه مواد شبیه سازی شده با مینا در مرحله آخر کار  ساختار دندان را از نظر درخشش و یک دستی کاملا به دندان طبیعی نزدیک می کند.روش های زیبایی ، چه به صورت ونیر ( داخل مطبی ) انجام شوند  و چه به صورت لمینیت ( خارج از مطب ) ،در کوتاه مدت ( کمتر از دو هفته ) قابل انجام بوده و در اغلب موارد بدون نیاز به تراش دندان و در پیچیده ترین شرایط با اندک تراش دندان ( در حد مینا ) قابل انجامند .

از بین رفتن فواصل بین دندانی

دلایل  بروز این نازیبایی بسیارند. از علل ارثی و مادرزادی گرفته تا کوچک بودن دندان ها نسبت به فک یا وجود نداشتن برخی دندان ها به علت کشیدن ، وجود دندان های اضافی ، فرنوم ها یا چسبندگی های لثه ای و در نهایت بیماری های لثه . در هر صورت این فواصل بخصوص اگر در دندان های قُدامی دیده شوند به لبخند فرد ظاهر نامطلوبی می دهند.در گذشته برای درمان این فواصل ارتودنسی و یا حتی قرار دادن روکش های چینی توصیه می شد که در نهایت گرچه مشکل ظاهری حل می شد ولی گاهی مشکلات پس از درمان های این چنین به قوه خود باقی می ماند .

اصلاح طرح لبخند

نا هماهنگی های های لبه ای دندان ها یا کوتاه و بلند بودن لبه های دندان ها نسبت به یکدیگر

می تواند ناشی از تفاوت اندازه دندان ها یا نحوه قرار گرفتن آن ها در کنار هم و یا حتی به دلیل پریدگی های ناشی از دندان قروچه یا جویدن خوراکی های سخت باشد . علت آن هرچه باشد براحتی با مواد همرنگ و شبیه سازی شده مینای دندان قابل مرتفع شدن و یک اندازه کردن ارتفاع دندان ها است . به علاوه استفاده از فلوراید در محل اتصال ترمیم و دندان موجب افزایش استحکام دندان می گردد .

راهکار از بین رفتن بدرنگی های شدید دندانی

در اغلب بدرنگی های دندانی ، بهترین توصیه سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ است . یکی از پر تقاضاترین خدمات زیبایی دندانپزشکی روشن کردن رنگ دندان های تیره، زرد یا قهوه ای می باشد. خوشبختانه با تکنولوژی های امروزی  داشتن لبخندی درخشان آرزویی دست یافتنی است. دلایل زیادی وجود دارند که سبب می شوند افراد از رنگ دندان خود راضی نباشند و به دنبال روشی مطمئن و سریع برای دستیابی به دندان هایی روشن تر باشند .

در واقع از سال ها پیش امکان داشتن لبخندی درخشان فراهم شده بود اما روش های گذشته بدلیل زمان طولانی جلسه درمان (حداقل ۴۵ دقیقه) و عدم امکان حفاظت لثه ای و بافت های داخل دهان معمولا آسیب هایی به همراه داشت که البته اگر چه دائمی نبودند ولی برای مدتی بیمار را در شرایط استرس و ناراحتی قرار می دادند . اما خوشبختانه تکنیک های جدید لیزری ارائه شده با کاهش چشمگیر زمان جلسه درمان ( ۸۰ ثانیه تابش ) و حفاظت کامل بافت های دهان ( زبان ، گونه و لثه ها ) امکان درمان خوشایندی با نتیجه خارق العاده را فراهم آورده است .

اصلاح خطوط لثه با دندانپزشکی زیبایی

با روش محافظه کارانه ای که فناوری لیزر مخصوص دندانپزشکی توسط دندانپزشک متخصص در زمینه لیزر دهان و دندان انجام می شود،خدماتی مفید به همراه آورده است که باعث منظم کردن خطوط لثه ای بدون بی حسی، درد، خونریزی و حتی بخیه انجام پذیر شده است که با کاهش باکتری بافت های مجاور نسج دندان رعایت بهداشت دهان را نیز تسهیل می سازد.